Следователи от прокуратурата в Брауншвайг претърсват бизнес помещения на Фолксваген във

...
Следователи от прокуратурата в Брауншвайг претърсват бизнес помещения на Фолксваген във
Коментари Харесай

Прокуратурата претърсва офиси на Фолксваген

 Следователи от прокуратурата в Брауншвайг претърсват бизнес пространства на " Фолксваген " във Волфсбург, оповестява БГНЕС. Причината е следствието против обособени обвинени, свързани с дизелови транспортни средства с мотори от вид EA 288, обявиха от компанията.

Твърденията се основават на механически обстоятелства, които компетентният орган за следствие и лицензиране разкри на ранен стадий. " " Фолксваген " си сътрудничи с прокуратурата, макар че счита разследването за безпричинно.

Двигателят с обозначението EA 288 е апетитен за централен обект в операциите с отделяни излъчвания. Говорител на VW съобщи, че това не е следствие против самата компания, а против лица, " надалеч под борда “.

През септември тази година за пръв път породи съмнението, че моторът вид EA 288 евентуално е модифициран. " Фолксваген "  призна през септември 2015 година, че е манипулирал дизеловите излъчвания на изгорели газове със специфичен програмен продукт. Това гарантирало, че дизеловите коли съблюдават границите за азотния оксид на тестуването, само че на пътя токсичните излъчвания са неведнъж повече.

Процесът по абсурда досега е коствал на групата повече от 30 млрд. евро. Заради оповестените операции на по-стария вид мотор EA 189, пространствата на фабриката на VW във Волфсбург към този момент бяха претърсени десетки пъти.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР